Over ons

Wat doe ik en waarom?

Mijn missie is om te zorgen dat alle Nederlanders financiële rust ervaren, bewust met hun geld omgaan en hun dromen waarmaken.

Ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken en op een andere manier met geld omgaan. Veel mensen, ook mensen met een “goed” inkomen hebben op een bepaald niveau financiële zorgen. Van, wat gebeurd er als ik mijn baan kwijt raak, tot, waarom lukt het me niet om te sparen. Ook laten mensen zich door hun financiële situatie tegen houden om hun dromen waar te maken. Ze blijven bijvoorbeeld zitten in een baan die ze niet leuk vinden terwijl ze passie voor iets anders hebben wat minder betaalt.
Ik geloof dat geld een veel te belangrijke rol in ons leven inneemt. Natuurlijk is het fijn voldoende geld te hebben om rond te komen, maar eigenlijk is het nooit voldoende… Iemand met een uitkering heeft vaak geld te kort, maar mensen met een modaal inkomen ook! Dit gevoel van schaarste zorg ervoor dat mensen zich laten beperken door hun financiën. En dat terwijl dit vaak niet nodig is. Vaak hebben mensen onvoldoende inzicht in hun financiën en de mogelijkheden hun financiën anders aan te pakken. Meestal is er meer mogelijk als je denkt. Ik vind het zonde dat mensen niet alles uit hun leven halen. Daarom wil ik deze mensen helpen.

Waarom ben ik de juiste persoon hiervoor?

Ik ben opgegroeid in een gezin met weinig geld. Ik werd daardoor vast besloten dat ik altijd voldoende geld wilde hebben. Ik deed een opleiding, zorgde voor een goede baan en leefde spaarzaam. Na een aantal jaren kreeg ik een hele goede baan bij een bank en mijn partner had inmiddels ook een goed betaalde baan. Geld uitgeven ging daardoor ook makkelijker. Nieuwe auto’s, reizen, verbouwingen, het kon niet op. Het spaarzame verdween naar de achtergrond, er was toch geld? Tot ik een burn-out kreeg. Ik was goed in mijn werk en het verdiende goed, maar het was niet mijn passie. Het kostte meer energie dan het opleverde. Toen werd ik ook zwanger en besloot ik dat het roer om moest. We hebben onze uitgaven zover terug gebracht dat we in een jaar € 10.000,- spaargeld bij elkaar hadden. En we hebben een hartstikke leuk jaar gehad. Het gaf me de rust te stoppen met mijn baan en een eigen bedrijf te starten. Het was even schrikken toen een paar maanden later mijn man ook zijn baan verloor, maar we redden het nog steeds!
Mijn redding was mijn financieel inzicht. Bij elke verandering maakte ik verschillende scenario’s. Vaak bleken de gevolgen nog best te overzien. De eerste paar keer voor minder geld boodschappen doen was niet leuk, maar nu is het een uitdaging om goed en gezond te eten voor weinig. En welke dingen vind je nu echt belangrijk?
Ik ben van twee goed betaalde fulltime banen zonder kind naar twee ww uitkeringen met een kind gegaan. We zijn wel veel gelukkiger en financieel gaat het nog steeds prima!
Dit gun ik anderen ook!

 

Waar wil ik mijn klanten mee naartoe nemen?

Naar een leven waar de klant financiële vrijheid ervaart. Hij denkt niet steeds na over geld omdat hij weet dat er voldoende is. Hij maakt zijn dromen waar en omdat hij zijn passie volgt komen de kansen vanzelf naar hem toe.

Sinds mijn financiële zaken op orde zijn, zo’n 3,5 jaar geleden, zie ik het als een uitdaging om mijn financiën op orde te houden. Ik ervaar deze uitdaging niet als vervelend maar juist als leuk omdat het heel fijn en belonend is om aan het einde van de maand geld over te houden waar ik van kan sparen. Ik ben na jaren zelf weer op vakantie geweest en toen mijn laptop stuk was kon ik gelijk een nieuwe kopen.

Wil, 34 jaar

Op zich hadden wij niet echt financiële problemen, maar we konden toch nooit echt sparen omdat het geld van onze rekening leek te vliegen. Inzicht waar het heen ging hadden we niet echt. Nu wel, we besparen daardoor jaarlijks bijna € 3000,-. Onze droom; een rondreis door Amerika kunnen we daardoor over een jaar of 3 maken!

Ruben & Elisa, 38 & 40 jaar

Elke maand ging ons geld op terwijl we best goede inkomen hebben. Sparen lukte niet. We maakten ons wel een klein beetje zorgen met een baby onderweg. Nu weten we waar ons geld heen gaat en besparen we meer dan € 2000,- op onze vaste lasten. Het voelt goed om een gevulde spaarrekening te hebben.

Gerard & Esther, 36 & 32 jaar